|
In vitro |
| IN VITRO |
| ZA |
|
77% |
[ 7 ] |
| PRZECIW |
|
22% |
[ 2 ] |
|
| Głosowań: 9 |
| Wszystkich Głosów: 9 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
kurzajka

|
|
Wysłany: 2009-04-30, 18:03
|
|
|
Nie wypowiedziałam się ani za, ani przeciw, chociaż dla mnie to jest forma aborcji. Nie wypowiadam się, bo wiem, że NIGDY bym sama tego nie zrobiła - jest na świecie dużo porzuconych dzieci, które czekają na adopcję, czemu więc nie pomóc im, zamiast jakby... bawić się życiem?
Ja tak czy inaczej mam zamiar adoptować dziecko/dzieci, nawet jeśli jednak rzuci mi się coś na łeb i wyjdę za mąż, to myślę, że mój wybranek będzie myślał tak samo. Jeśli nie będzie myślał tak samo - to spadówa stary |
_________________ Grawitacja to nałóg, z którym ciężko zerwać. |
|
|
|
 |
Kiszkun

Wiek: 23 Dołączył: 09 Lut 2009 Posty: 1032 Skąd: z nienacka
|
|
Wysłany: 2009-05-08, 21:18
|
|
|
| kurzajka napisał/a: | | Nie wypowiedziałam się ani za, ani przeciw, chociaż dla mnie to jest forma aborcji. Nie wypowiadam się, bo wiem, że NIGDY bym sama tego nie zrobiła - jest na świecie dużo porzuconych dzieci, które czekają na adopcję, czemu więc nie pomóc im, zamiast jakby... bawić się życiem? |
Gdybyś nie mogła mieć własnych dzieci, adoptowałaś tuzin(jak andżelina ) i nagle pojawiła się szansa na własne to byś skorzystała? Miałabyś własne, byłoby częścią Ciebie, miało Twoje geny czy jednak nie bo przez to zlikwidowane byłyby słabsze komórki. Tak tylko pytam bo jestem ciekawy |
_________________ Zawsze jest zabawnie dopóki nie stanie się krzywda, dopiero potem jest ODJAZD!!!!
Lubię cycki
 |
|
|
|
 |
kurzajka

|
|
Wysłany: 2009-05-09, 15:24
|
|
|
nie. nie sądzę. Moje geny nie mają tu nic do rzeczy - nie są ani bardziej, ani mniej wartościowe od innych. Oszczędza mi to porodu - bo największym plusem własnych dzieci jest 9 miesięcy, w których ci pozwalają być wredną, jeść dziwne rzeczy i nie ma się okresu a tak to nie uznaję, że ja jestem lepsza od innych, więc nie zależałoby mi aż tak bardzo.
tak czy srak mam zamiar adoptować dzieci, bo sama siebie nie zapłodnię |
_________________ Grawitacja to nałóg, z którym ciężko zerwać. |
|
|
|
 |
BrandOfHeroine

Wiek: 17 Dołączyła: 14 Lut 2009 Posty: 438 Skąd: Glitterland
|
|
Wysłany: 2010-04-15, 15:35
|
|
|
A ja jestem zdecydowanie ZA. Czemu nie? A co do usuwania słabszych zarodków, to nie mam nic przeciwko temu. Tak jak już napisał Kiszkun to lepiej niech dzieci z takich komórek się nie rodzą, bo później mają tylko przerąbane w życiu, potrzebują stałej opieki itp.
| grzechu1990 napisał/a: | Ale słabsze to nie znaczy, że urodziły by się z jakimś defektem.
Zawsze pozostaje adopcja. | Grzechu ale te słabsze na 85 % rodzą się z defektami. A co do adopcji, to kobiety mają w tym przypadku różne zdanie. Wydaje mi się, że chyba każda z nas wolałaby nosić swoje dziecko pod sercem, a później sama je urodzić. To jest coś całkiem innego niż adopcja. Chociaż ja dziecka nie planuje w ogóle, a jak coś to za bardzo długo |
|
|
 |
ducza11

Wiek: 12 Dołączyła: 28 Sty 2009 Posty: 564 Skąd: z dołu mapy
|
|
Wysłany: 2010-04-15, 17:20
|
|
|
Osobiście jestem za. Głównie wtedy, gdy słyszę, że małżeństwo od długiego czasu stara się o dziecko i nic z tego nie wychodzi. W takich sytuacjach in vitro jest chyba jedynym wyjściem.
| BrandOfHeroine napisał/a: | | na 85 % |
Zawsze można trafić na te 15%. |
_________________ ,,Co masz zrobić dziś, zrób jutro".
A czym jest dzisiaj, jeśli nie wczorajszym jutrem?
|
 |
grzechu1990
(^,-) 
 Pomógł: 5 razy Wiek: 20 Dołączył: 22 Lut 2009 Posty: 1203 Skąd: z kątowni
|
|
Wysłany: 2010-04-16, 12:02
|
|
|
BrandOfHeroine no tak. ale jest te 15%(co ducza11 podała)
Organizm kobiety jest na to przygotowany i sam naturalnie eliminuje słabe zarodki. Wyobraź sobie, że prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z zespołem downa wynosi 1:700
to tak jak wkładasz rękę do pudełka z 700 kulkami i próbujesz wyciągnąć trzynastkę, za którym razem uda ci się ją wyciągnąć?? Poczytaj sobie artykuły bo mnustwo ich jest. Jeśli we wczesnej fazie rozwoju uda się wykryć wadę tym większe prawdopodobieństwo całkowitego jej usunięcia.
| BrandOfHeroine napisał/a: | | Chociaż ja dziecka nie planuje w ogól | masz czas, jeszcze ci się to zmieni. |
_________________ Your Music Your Life ;] |
|
|
|
 |
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|