|
Aborcja |
| Autor |
Wiadomość |
Thuls

|
|
Wysłany: 2009-02-25, 15:40 Aborcja
|
|
|
| Zawisza.Zly napisał/a: | Polecam też otworzyć temat o aborcji, bo chyba dość gorąca dyskusja wyszła w między czasie. Sam chętnie wezmę w niej udział.
|
Jako, że nie chciałem wyrywać ze środka tematów waszych wypowiedzi na ten temat (bo kilka razy przewinął się ten temat wśród rozmów o wierze...) założyłem nowy temat.
Zapraszam do dyskusji na temat aborcji, co sądzicie o tym? |
_________________ Dopóki walczysz jesteś zwycięzca |
|
|
|
 |
Bramblers

|
|
Wysłany: 2009-02-25, 16:04
|
|
|
| Moim zdaniem aborcja powinna być dopuszczalna tylko wtedy gdy istnieje zagrożenie życia matki. Każdy człowiek ma bezwarunkowe prawo do życia, nie można powiedzieć, że płód może umrzeć tylko dlatego, że nie posiada świadomości. To tak jakby Matka po zabiła mnie po 18 latach mojego życia, nie widzę większej różnicy. Inna sprawa jest gdy kobieta zajdzie w ciąże po gwałcie. Jest to tylko inna sprawa pod względem tego, że kobieta może oddać dziecko do sierocińca lub innej organizacji tego typu. |
|
|
|
 |
kurzajka

|
|
Wysłany: 2009-02-25, 20:00
|
|
|
Jestem PRZECIW.
Uważam, że jeśli ciąża grozi życiu kobiety, to owszem, kobieta ma wybór. Nie będę się szerzej tu wypowiadać, bo już się na innym forum wypowiadałam i owocuje to moim zdenerwowaniem i nadmierną ilością wykrzykników.
Przytoczę jednakże argument kogoś, kto był "za" aborcją (no i masz, a jednak zaczyna się kolejna przemowa):
"a jeśli to był błąd 14latki, to czemu ma mieć zmarnowane życie?"
Moja odpowiedź jest taka:
1. a co z życiem dziecka/płodu?!?!?!?! jemu to dopiero się marnuje życie!
2. o to chodzi w życiu, że za błędy się płaci!
3. jak 14 latka była gotowa na seks, to niech będzie gotowa na dziecko. Każdy rozpoczynając współżycie niech bierze ciążę pod uwagę.
Na arument:
To nie jest dziecko, to zarodek, płód, ale nie dzicko
odpowiem:
Uznaję, że każdy człowiek ma duszę. Jeśli sądzisz, że nie masz duszy, to wypowiedz się. Ale dla mnie KAŻDY ma duszę. O ile można zbadać, kiedy rozwijają się płuca, kiedy mózg, kiedy wykształcają się kończyny, o tyle NIKT, żaden lekarz nie jest w stanie powiedzieć, kiedy pojawia się dusza.
Serce zaczyna pikać bardzo wcześnie - nie pamiętam dokładnie, ale po około tygodniu. Od chwili połączenia kom. jajowej z plemnikiem ustalona jest płeć.
Ale co się tu wypowiadać. Niczyjego zdania to nie zmieni. Zauważmy jednak, że kobiety decydujące się na ten krok zwykle są opuszczone, samotne i bardzo zdesperowane. A później zwykle żałują. |
_________________ Grawitacja to nałóg, z którym ciężko zerwać. |
|
|
|
 |
Rozpusta

|
|
Wysłany: 2009-02-25, 20:21
|
|
|
A co można sądzić o aborcji ?
To jest debilizm.. wybaczcie nie obrażam tu nikogo ,ale dla mnie te chore zjawisko jest właśnie czymś takim zresztą i tak to nazywam delikatnie.
Ja nie potrafię ogarnąć co kobieta / dziewczyna ma w głowie myśląc o aborcji ?
Jest naprawdę wiele wyjść jeżeli nawet nie chce sie wychowywać dziecka.. bo jak ktoś mówi ,że nie ma za co go wychować i to jest powodem do aborcji to masakra.
Dziecko ma prawo żyć i nikt nie powinien mu tego życia odbierać NIKT ! .. jedynie Bóg bo sam je daje. Jest wiele kobiet które z chęcią przygarnęły by takie dziecko bo same nie mogą mieć swojego.. szkoda tylko ,ze te procesy adopcji toczą się strasznie długo..
No ,ale dobra kolejny fajny powód to gwałt.. ,ale kurde czy to jak kobieta usunie dziecko bo została zgwałcona zmieni fakt ,że została?? tak czy inaczej gwałt był..
Naprawdę jednym normalnym powodem jest zagrożenie życia matki.. każdy inny to dla mnie zupełna komedia ..
Poza tym na co są zabezpieczenia (jeżeli to dlatego właśnie zaszło się w ciąże)
A co do pan poniżej 16 roku życia to im gratulacje w ogóle ,że były tak mądre by uprawiać w takim młodym wieku sex.. |
_________________ Electronic music lover ! =*
Hardstyle is my style.. |
|
|
|
 |
Zawisza.Zly

|
|
Wysłany: 2009-02-25, 20:28
|
|
|
Cóż... Albo każdy ma duszę albo nikt z nas.
Niektórzy uważają, że rozwijamy się od połączenia komórek, inni, że po narodzinach, a jeszcze inni powiedzą, że wszyscy jesteśmy trochę niedorozwinięci. Ktoś powie, że rozwijamy się i jesteśmy sobą jako pęcherzyk jajnikowy i plemnik w worku swojego ojca (Tutaj pewna zabawna nowina od chrześcijan. Z jakiegoś powodu mężczyźni nie mogą marnować spermy a nikt nie wpadł na wychwalanie treści miesiączkowej... Czarny humor, wiem).
Czy to jest aby na pewno ważne kiedy to owe życie, czy tam dusza, czy cokolwiek się pojawia? Kobieta roni 60% zarodków w sposób naturalny i nikt za nimi nie płacze ani ich ratować nie próbuje. Dzieci rodzą się zdrowe i chore, szczęśliwe i nieszczęśliwe. Co innego jest tu ważne. Ta nasza głupia i bezsensowna duma z fakt, że jesteśmy ludźmi. Jakie to niby osiągnięcie? W czym niby jesteśmy lepsi od zwierząt? Bo budujemy cywilizacje, ktoś powie. Świetnie! Dumny jesteś z tego? To ją buduj. Ale nie czuj się lepszy od całego świata dlatego, że robisz to co lubisz.
Jest nas za dużo i jesteśmy zbyt pyszni. Nikt by nie zauważył gdyby rolnik zabił jagnię tylko dlatego, że nie ma jak go wykarmić. Ale to z jakiegoś powodu ludzie są uprzywilejowani do myślenia o każdym człowieku że jest wyjątkowy. Jeśli wszyscy są wyjątkowi to nikt nie jest. Nie było mnie na tym świecie miliony lat zanim się urodziłem i wierzcie mi, nawet nie zauważyłbym gdyby mnie coś zabiło przed porodem.
Za bardzo się roztkliwiamy nad ludźmi.
Uważam, że aborcja powinna być legalna. Nie znaczy to, abym chciał ją popełniać. Wolę po prostu żyć na świecie, gdzie jeśli jest taka potrzeba, to jest możliwość załatwienia tego w sposób cywilizowany a nie na wskutek udawania że temat nie istnieje, zmuszania zainteresowanych na podziemie.
Jeśli pozwolimy ludziom na aborcje to przecież się nie rzucą w kolejce jak do media markt. Oni też mają mózgi i wiedzą co dla nich dobre. Jeśli to dla nich dobre, to czemu tego im zabraniać? |
_________________ Kwestionuj wszystko!
Nigdy nie wiesz, kiedy twoja ulubiona prawda, może stać się twoim ulubionym kłamstwem. |
|
|
|
 |
Lenniviec

Pomógł: 1 raz Wiek: 22 Dołączył: 09 Lut 2009 Posty: 145 Skąd: Lublin
|
|
Wysłany: 2009-02-25, 20:29
|
|
|
| Cytat: | | jedynie Bóg bo sam je daje |
wiesz.. kto daje i odbiera ten sie w piekle poniewiera.. tpz masz jakies inne argumenty? blooondi~~?
| Cytat: | | że były tak mądre by uprawiać w takim młodym wieku sex.. |
wiesz niektore paszczaki to moga czekac na to majac nawet +20 lat.. nie wiem dlaczego podzielasz ich poglad.. lubie to robie..
| Cytat: | | tak czy inaczej gwałt był.. |
widze ze kolezanka ma juz w tym doswiadczenie jak delikatnie o tym mowi..
lol... kazdy ma prawo robic ze swoim cialem co chce.. i ch.. komu do tego..
jestem za aborcja i eutanazja.. +wojna & kataklizm, wypadki
za duzo debilizmu na tym swiecie jak chca sie sami powybijac prosze bardzo..
JESTESMY W KRAJU DEMOKRATYCZNYM wiec schowajcie sie z tym swoim kosciolem i duszami.. moze ktos inny mysli normalnie.. |
|
 |
Rozpusta

|
|
Wysłany: 2009-02-25, 20:39
|
|
|
| Cytat: | | tpz masz jakies inne argumenty? blooondi~~? | Po pierwsze zanim coś napiszesz to sie dobrze zastanów bo czarny a blond to róznica.. poza tym nie wiem po co w ogóle ten tekst tutaj ... a co do argumentów to ja wyraziłam się jasno ..
| Cytat: | | Cytat: |
wiesz niektore paszczaki to moga czekac na to majac nawet +20 lat.. nie wiem dlaczego podzielasz ich poglad.. lubie to robie..
|
| Łał gratulacje wypowiedzi.. pewnie jesteś piękny.
Dlaczego? .. a kto potem będzie zbierał ich dzieci ze śmietnika? kto je będzie karmił ? kto je wychowa?? Ty?? okej..
| Cytat: | | widze ze kolezanka ma juz w tym doswiadczenie jak delikatnie o tym mowi.. |
wiesz masz 20 lat o ile masz ,ale to co napisałeś to naprawdę reprezentujesz się świetnie gratulacje . |
_________________ Electronic music lover ! =*
Hardstyle is my style.. |
|
|
|
 |
Lenniviec

|
|
Wysłany: 2009-02-25, 20:45
|
|
|
No jak Cie zgwalca to pewnie bedziesz szczesliwa, przeciez nic sie nie stanie.. i tak bez zobowiazan..
| Cytat: | | Dziecko ma prawo żyć i nikt nie powinien mu tego życia odbierać NIKT ! |
to jest Twoj argument?
| Cytat: | | szkoda tylko ,ze te procesy adopcji toczą się strasznie długo.. | super.. jedni beda sie reprodukowac i wciskac innym swoje dzieci...
w takim razie ja wole byc reproduktorem..
| Cytat: | | każdy inny to dla mnie zupełna komedia .. | dla normalnych osob jest to tragedia.
| Cytat: | | Poza tym na co są zabezpieczenia (jeżeli to dlatego właśnie zaszło się w ciąże) | przeczytaj ulotke i masz tam 99% skutecznosci
| Cytat: | | wiesz masz 20 lat o ile masz ,ale to co napisałeś to naprawdę reprezentujesz się świetnie gratulacje . |
kolezanka mowi jakby juz byla gwalcona.. spokojnie o tym mowisz jakbys miala juz ze ~10dzieci
Tak poza to WLASNIE PO TO JEST ABORCJA zeby nikt nie znajdowac dzieci pod dzwiami lub w koszu.. czy worku w jeziorze |
|
 |
Rozpusta

|
|
Wysłany: 2009-02-25, 20:52
|
|
|
| Cytat: | | No jak Cie zgwalca to pewnie bedziesz szczesliwa, przeciez nic sie nie stanie.. i tak bez zobowiazan | Patrz żebym ja Cie nie zgwałciła:)
| Cytat: | | to jest Twoj argument? | Argumenty argumenty.. wybacz ja wole logiczne i racjonalne myślenie niż non stop argumenty bez których większość nie przetrwa bo logicznie myśleć nie potrafi:)
| Cytat: | | przeczytaj ulotke i masz tam 99% skutecznosci | o właśnie widać jak mnie zrozumiałes:)
| Cytat: | | kolezanka mowi jakby juz byla gwalcona.. spokojnie o tym mowisz jakbys miala juz ze ~10dzieci | haha a skąd wiesz jak mówie? skoro ja pisze?:D a może słyszysz ton mojej klawiatury haha oj oj.. tak mam już setke dzieci nawet wiesz..
| Cytat: | | i lub w koszu.. czy worku w jeziorze | tylko metalowej misce.. |
|
|
|
 |
Lenniviec

|
|
Wysłany: 2009-02-25, 20:57
|
|
|
| Cytat: | | Patrz żebym ja Cie nie zgwałciła:) | taaaaa.. desperatka..
| Cytat: | | wybacz ja wole logiczne i racjonalne myślenie | to moze je przedstawisz na forum? bo zalazkow nawet nie widac..
widzisz.. czyms trzeba popierac swoja wypowiedz.. inaczej samo slowo jest bez sensu a jesli nawet nie ma sily przebicia.. (nie ma dyskusji)
Wiem co przechodza takie dziewczyny bo mam takie kolezanki..
co do gwalcicieli.. lincz, dozywocie, kastracja, smierc |
|
 |
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|