Ogłoszenie 

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
A co sądzicie o Świadkach Jehowy...?
Autor Wiadomość
Kiszkun 

Wysłany: 2009-03-28, 23:34    

Zibi napisał/a:
Jehowa,czy Jahwe to imię Boga..piszcie je z dużej literki..Przecież to podstawa ortografii..

Jechowa to imię Boga? Nie mógł się nazwać jakoś bardziej męsko(chyba że to kobieta, nie wiem więc pytam)

Sciana91 napisał/a:
Raz zaczepiło mnie i moich ziomków w busie jak z meczu wracaliśmy no i byliśmy podpici trochę. Wysiadamy a oni ciągle idą z nami i pie..dolą kacaboły. Jeden z nich złapał za ramię i pociągnął do tyłu mego ziomka w celu zatrzymania go. To się dla nich nie przyjemnie skończyło...

Co się stao? Chcę przeczytać co może podpita młodzież zrobić z ludźmi chcącymi nawrócić tą młodzież na drogę pokoju, prawdy i dobroci. Kto wam kupił alkohol, miał jakieś nieprzyjemności z tego powodu że złamał prawo? Czekam niecierpliwie na odpowiedź 8-)

Lubię cycki

ducza11 

Wysłany: 2009-03-28, 23:40    

Nie przeszkadza mi ich religia, ale wkurza mnie, kiedy namawiają do zmiany wiary, tak jak napisał Kiszkun:

Kiszkun napisał/a:
nie powinni się wtrącać w sprawy innych ludzi.

Każdy został wychowany w takiej wierze, w jakiej został. Jeżeli ktoś jest chrześcijaninem/Jehowym/wychowanym w innej wierze, to wyłącznie jego sprawa.
Może jutro zniknę, lecz w tej sekundzie oddycham, o jutrze nie myślę, bo jeszcze przede mną dzisiaj...

grzechu1990 
(^,-)

Wysłany: 2009-03-29, 10:10    

Tylko, oni mają coś takiego, tak jak u nas jest przykazanie miłości bliźniego, to u nich muszą nawracać na swoją religię "zagubionych" ludzi. To naturalne, każdy będzie uważał, że jego religia jest tą jedyną. Tak samo jak ty uważasz. Tylko oni robią to w bardziej natrętny sposób, ale co ciekawsze już nie jednego przekonali. Być może, dla niektórym bardziej odpowiada Jehowa, bo po prostu jest wycięte co nieco z Biblii.

Sciana91 

Wysłany: 2009-03-29, 22:24    

A co się miało stać?;p
Raz w łeb i się odczepili. I od tamtego momentu jestem do świadków źle nastawiony.

Odpowiedz do tematu